Objavljeno: 11. 9. 2021. u 17:29
Administrator

Universitas

U 142. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:
 

– Posebno izvješće o Pelješkom mostu (str. 12–14)

– Tečaj korejskoga jezika i kulture na Fakultetu hrvatskih studija (str. 15)

–  Reportaža: Geofizičari bicikliraju i mjere temperaturu grada Zagreba (str. 18–19)

– Razgovor: prof. Tamara Ćapeta, neovisna odvjetnica na Sudu EU  (str. 6–7)

–  Kolumne prof. Ivana Koprića o cijepljenju i prof. Ivane Herceg Bulić o klimatskim promjenama  (str. 8–9)

– doc. Maja Rožman o specifičnostima umjetničkog poziva i statusu umjetnika u Hrvatskoj  (str. 10–11)

– Blizankinje o studentskom životu u Zagrebu (str. 20–21)
 

PDF broja 142 može se preuzeti ovdje.
 

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.
 

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS