Objavljeno: 8. 9. 2021. u 14:53
Administrator

U nakladi Književnoga kruga Split objavljena je knjiga prof. dr. sc. Sanje Vulić o jeziku Hrvata u dijaspori. Smatrajući hrvatski jezik iznimno važnim čimbenikom očuvanja hrvatskoga identiteta, prof. Vulić je svoju knjigu naslovila Blago rasutih. Jezik Hrvata u dijaspori. Dio I. U ovom prvom dijelu budućega dvoknjižja isključivo je riječ o hrvatskom jeziku u iseljeništvu dok će se drugi dio odnositi na hrvatski jezik u manjinskim zajednicama.

O izlasku knjige iz tiska do sada je izvijestio veći broj novina i portala. Usto je 29. srpnja 2021. o knjizi emitiran prilog na Radiju Croatica iz Budimpešte, a 12. kolovoza 2021. prilog u emisiji 1. programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske nazvanoj Mostovi – Hrvatima izvan domovine.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic