Objavljeno: 31. 8. 2021. u 10:08
Administrator


 

Matica hrvatska i njezin Odjel za medije pokrenuli su Komunikološku školu 2008. sa željom da se mladim i perspektivnim studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. U listopadu ove godine održat će se jedanaesta Komunikološka škola i novih 12 studenata imat će priliku biti dio projekta. Potaknuti uspjesima prethodnih generacija te zadovoljstvom predavača i studenata, raspisujemo Natječaj za izbor studenata Komunikološke škole MH 2021, koja će se u skladu s epidemiološkim mjerama održati u Gradu Korčuli od 21. do 24. listopada 2021. na temu: Važnost dijaloga u političkoj komunikaciji.

Predavači Komunikološke škole propitkivat će teme poput medijatizacije politike i odgovornosti za javnu riječ, ulogu politike i političkog govora u javnosti, ali će polaznike isto tako praktičnim radionicama pripremiti i osposobiti za kvalitetne i odgovorne javne nastupe, te osposobiti za procjenu onoga što je nužno i što službi općemu dobru u demokratskim procesima društva koje za istinski razvoj treba primjerenu, na dijalogu utemeljenu političku komunikaciju.

Natječaj za polaznike generacije 2021.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati koji ispunjavaju ove uvjete:

  • prosjek ocjena u dosadašnjem studiju iznad 4,0
  • prijaviti se mogu studenti 2. i 3. godine preddiplomskog studija novinarstva/komunikologije, odnosno 1. i 2. godine diplomskog studija novinarstva/komunikologije sa Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Prednost pri izboru imat će kandidatkinje i kandidati koji:

  • se bave izvannastavnim aktivnostima,
  • imaju iskustva u radu udruga
  • imaju objavljene radove u novinarstvu ili znanosti,
  • su dobitnici nagrada ili posebnih priznanja
  • imaju izrazitu sklonost timskom radu
  • posjeduju dodatne vještine i znanja.

Pisanu prijavu na natječaj zajedno s biografijom i motivacijskim pismom potrebno je poslati e-poštom na adresu komunikoloska@matica.hr do 10. rujna 2021. u 12 sati. Na istu adresu možete se obratiti za sva pitanja u vezi natječaja i Komunikološke škole.

Razgovori s kandidatima koji zadovolje uvjete održat će se u skladu s epidemiološkim uvjetima završetkom roka za prijavu. 

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Matice hrvatske, Fakulteta hrvatskih studija, Fakulteta političkih znanosti i Hrvatskog katoličkog sveučilišta (www.matica.hrwww.hrstud.hrwww.fpzg.hrwww.unicath.hr).

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic