Objavljeno: 29. 7. 2021. u 10:12
Josip Papak

Završen je ljetni upisni rok u prvu godinu preddiplomskih i integriranoga studija na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

U ljetnom se upisnom roku u I. godinu studija upisalo 259 studenata (2019. godine 242, a 2020. godine 285). Temeljna kvota za maturante (291) popunjena je 86 % (upisano 250 maturanata). U kvoti onih koji su završili srednju školu prije 2010. upisano je sedam studenata. U kvoti za Hrvate izvan RH upisana su dva studenta.

Svi upisani studenti dobili su prigodnu uspomenu na dan upisa na Fakultet hrvatskih studija.

Za jesenski upisni rok ostalo je mjesta za upis na:

  • jednopredmetnom studiju kroatologije (6) i
  • dvopredmetnim studijima: demografije i hrvatskoga iseljeništva (32), kroatologije (21), filozofije i kulture (12) i povijesti (10).

Ostalo je mjesta i u kvotama Hrvata izvan Hrvatske, stranaca i onih koji su maturirali prije godine 2010.

Svim upisanim studentima fakultetska zajednica čestita na upisu željenih studija i izražava dobrodošlicu u novom poglavlju njihova života.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS