Objavljeno: 26. 7. 2021. u 00:15
Uređeno: 26. 7. 2021. u 08:46
Administrator

Universitas

U 141. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Gospodarstveni stručnjak Darinko Bago: za poslovne uspjehe potrebno je izvrsno obrazovanje (str. 8–9)

– Dekanica Fakulteta organizacije i informatike Nina Begičević Ređep: najvažnije je ulagati u ljude (str. 12–13)

– Otvoren centar robotike na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (str. 14)

– Genijalni izumi nastali na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (str. 16–17)

– Osječki rektor Vlado Guberac o viziji razvoja Sveučilišta u drugom mandatu (str. 4–5)

– Majka i kći o važnosti čitanja u razvoju osobnosti (str. 22–23)
 

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i knjige.
 

PDF broja 141 može se preuzeti ovdje.
 

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.
 

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic