Objavljeno: 17. 6. 2021. u 13:30
Administrator

Vukovar, lipanj 2021.

 

U Vukovaru je 12. lipnja održan Stručno-znanstveni skup „Zavičajni Dunav. Promicatelji hrvatskoga identiteta na području istoka od kraja 17. do početka 20. stoljeća“. Budući da je, uz organizatora Ogranak Matice hrvatske iz Vinkovaca, jedan od suorganizatora bio Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, nastavnici FHS-a sudjelovali su u organizaciji i radu skupa. Izv. prof. dr. sc. Ivo Džinić bio je član Organizacijskoga odbora, a prof. dr. sc. Sanja Vulić predsjednica Programskoga odbora. Prof. Vulić je usto na skupu održala izlaganje o bunjevačkohrvatskom pjesniku Anti Evetoviću Mioroljubu, koji je bio rodom iz dijela Bačke koji je nakon raspada Austro-Ugarske Monarhije ostao u Mađarskoj. Drugi izlagač s FHS-a bila je doc. dr. sc. Lucija Krešić koja je izlagala o latinskom prigodnom pjesništvu Divaldove tiskare u Osijeku.

Idejni začetnik i predsjednik Organizacijskoga odbora skupa bio je Ante Pavelić, mag. educ. clas. et Croat. Lat. koji je studirao i diplomirao na Fakultetu hrvatskih studija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS