Objavljeno: 10. 6. 2021. u 09:03
Administrator

„Promicatelji hrvatskoga identiteta na području hrvatskoga istoka od kraja 17. do početka 20. stoljeća“ naslov je prvoga stručno-znanstvenoga skupa u nizu Zavičajni Dunav koji će se održati u prostorijama Pastoralnoga centra sv. Bone u Vukovaru s početkom u 10.00 sati. 

Cilj ovoga skupa je otvoriti mogućnost interdisciplinarnoga proučavanja i predstavljanja znamenitih pojedinaca važnih po svojim doprinosima u promicanju hrvatskoga identiteta na području koje obuhvaća istočni i sjeveroistočni prostor današnje Republike Hrvatske, ali i onaj povijesni prostor u susjedstvu u kojemu su se rodili, živjeli i djelovali od kraja 17. do početka 20. stoljeća. 

Skup je proizašao iz inicijative članova Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima te je popraćen suorganizacijom Fakulteta hrvatskih studija, Hrvatske matice iseljenika – podružnica Vukovar i Franjevačkoga samostana Vukovar.


- Program skupa (PDF dokument, 15 stranica)

- Plakat skupa (PDF dokument, 1 stranica)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic