Objavljeno: 2. 6. 2021. u 09:12
Administrator

Institut za srednjoeuropsku kulturu (Instituto di Cultura Mitteleuropea) u Gorici (Gorizia) u sjevernoj Italiji svečano je obilježio 55. obljetnicu redovitih održavanja Srednjoeuropskih kulturnih susreta. Nakon svečanoga, slijedio je radni dio Susreta nazvan Diversità di lingue per una cultura unificante, na kojem su održana četiri izlaganja. Među izlagačima koji su na Susretima sudjelovali „na daljinu“ bila je i prof. dr. sc. Sanja Vulić koja je govorila o stvaralaštvu Suzane Glavaš, hrvatske pjesnikinje židovske vjeroispovijesti koja već više od tri desetljeća poučava hrvatski jezik na Sveučilištu u Napulju. Prof. Vulić je predstavila književno stvaralaštvo Suzane Glavaš s različitih aspekata, a posebice se osvrnula na pjesnikinjin jezik. Najviše je pozornosti posvetila pjesmama i pjesničkim prozama u knjizi Suzane Glavaš naslovljenoj To sam ja.

 

Suzana Glavaš

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic