Objavljeno: 1. 6. 2021. u 08:50
Administrator

U prilogu emisije Globalna Hrvatska povodom Dana slobode medija na medije u iseljeništvu osvrnula se Tamara Bodor s Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Fakulteta hrvatskih studija. Povodom 70. obljetnice osnivanja hrvatskog radija Madrid, govorila je o tom značajnom, a vrlo malo poznatom pothvatu dvoje hrvatskih emigranata, Pavla i Nedjeljke Tijan, koji su punih 20 godina iz španjolske metropole svakodnevno uređivali i emitirali emisije na hrvatskom jeziku.

Video prilog, 4 minute - https://youtu.be/zDF-0VHLRYg

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS