Objavljeno: 22. 2. 2021. u 08:00
Administrator

Universitas

U 136. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

- Najava skupa o ostavštini Oca domovine na Fakultetu hrvatskih studija (str. 11)

- Centar za učenje korejske kulture i jezik Fakulteta hrvatskih studija (str. 20-21)

- Polazišta Nacionalnoga vijeće za znanost za reformu sustava (str. 3-4)

- Prof. Nives Opačić o hrvatskom jeziku u suvremenom društvu (str. 8-9)

- Iz užasa Banovine treba izvući pouke i smjernice za preventivne mjere (str. 10-11)

- Predstavljanje sjajnoga mladoga informatičara Dorijana Lendvaja (str. 13)

- Akademik Dinko Kovačić o arhitekturi kao zajedništvu čovjeka i prostora (str. 14-16)

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i knjige.

PDF broja 136 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic