Objavljeno: 16. 4. 2021. u 10:34
Administrator

Sanja Vulić

U Hrvatskoj se ne stišavaju medijske reakcije na odluku državnih vlasti u Srbiji da cijelu jednu hrvatsku skupinu govora (bunjevačku), a zajedno s govorima i bunjevačke Hrvate odvoje od matičnoga hrvatskoga naroda i hrvatskoga jezika. Oglašavaju se čelnici i vodstva različitih ustanova, snimaju radijske emisije, organiziraju tribine i okrugli stolovi… Tim je povodom prof. Đuro Vidmarović pozvao prof. dr. sc. Sanju Vulić u svoju emisiju Susret u riječi na Televiziji Laudato. U dugom razgovoru prof. Vulić je nastojala s različitih aspekata rasvijetliti brojne uzroke koji su doveli do toga za hrvatski narod u Bačkoj nemiloga stanja te upozoriti na opasnosti koje u budućnosti mogu proisteći iz postojeće loše situacije.

Prvo emitiranje bilo je 12. travnja 2021., prva repriza 14. travnja, a druga će biti u petak, 16. travnja u 11 h.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic