Objavljeno: 25. 1. 2021. u 08:40
Administrator

Universitas


Objavljen 135. broj Universitasa

U 135. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Statičari Građevinskoga fakulteta pomažu razrušenoj Petrinji (str. 4–5)

– Prinos Nacionalnoga vijeća za znanost izradi hrvatske Nacionalne razvojne strategije do 2030.: Znanost i visoko obrazovanje su najvrjednije investicije u budućnost i cjeloviti razvoj Hrvatske (str. 8–9)

– Razgovor s akademskim kiparom Kuzmom Kovačićem povodom prijama u HAZU (str. 16–17)

– Nezavisni sindikat znanosti i visokoga obrazovanja pravomoćno osuđen na naknadnu štete zbog nezakonitoga štrajka na Hrvatskim studijima (str. 18–19)

– Niz „Iskustva mladih znanstvenika“ – jezikoslovac dr. Tomislav Stojanov (str. 28–30)
 

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i knjige.
 

PDF broja 135 može se preuzeti ovdje.
 

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.
 

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic