Objavljeno: 23. 12. 2020. u 15:58
Josip Papak

Udruga studenata komunikologije i novinarstva „Komuna“ postala je Udruga studenata komunikologije „Agenda“, a uz novo ime najavljeni su novi projekti i humanitarne aktivnosti.

Skupština Udruge studenata komunikologije donijela je odluku o promjeni naziva u Udruga studenata komunikologije „Agenda“, skraćeno USK „Agenda“. Osim naziva, promijenjen je i osuvremenjen nekadašnji logo Udruge, koji, kao i današnji studenti i članovi, više ne čita novine, već je na mobitelu, te je pokrenuta nova web stranica.

Promjena je došla kao odgovor na nove trendove u svijetu te u skladu s novim smjerom kojim je Udruga odlučila krenuti, a koji reflektira njenu posvećenost samim studentima, prvenstveno članovima, i unaprjeđenju kvalitete studija komunikologije na Fakultetu hrvatskih studija.

Aktivnim radom osmišljeni su novi projekti koji uključuju interna predavanja i radionice o vještinama potrebnim u studentskom i budućem profesionalnom svijetu koje će voditi studenti viših godina s iskustvom u raznim područjima. Cilj predavanja i radionica ujedno je i potaknuti studente da svojim kolegama prenose znanje i iskustvo.

Pored toga, Udruga se nastavlja baviti humanitarnim radom te trenutno, zbog nemogućnosti organiziranja tradicionalnog Humanitarnog božićnog sajma „Kolokviraj ljubav“, provodi internu Humanitarnu božićnu akciju „Kolokviraj ljubav“. U sklopu akcije, Udruga se odrekla članarina za dva mjeseca te uz donacije članova i njihovih prijatelja osigurala potrepštine za dvije potrebite obitelji s djecom.

Ovim putem, pozivaju se studenti željni novih znanja, iskustava i prijateljstava da se uključe i podrže rad Udruge kako bi za vrijeme studija uz teorijsko znanje stekli i praktično iskustvo.

 

Udruga studenata komunikologije osnovana je 2008. kao Udruga studenata komunikologije i novinarstva „Komuna“, a okuplja studente svih godina studija komunikologije na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Udruga svake godine organizira studentski simpozij „Mediji na drukčiji način“ kojim se studentima nastoji približiti praktično iskustvo putem predavanja stručnjaka iz područja medija, odnosa s javnošću i digitalnog marketinga. U sklopu svojih aktivnosti, svake godine organizira i Humanitarni božićni sajam „Kolokviraj ljubav“ kojim prikuplja sredstva za potrebite obitelji, studente, djecu i mlade osobe.

Dora Decorti

Predsjednica USK "Agenda"

Kontakt

usk.agenda@gmail.com

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic