Objavljeno: 16. 12. 2020. u 10:02
Administrator


Plaketa Sveučilišta u Mostaru profesoru Hrvatiću

Sveučilište u Mostaru dodijelilo je 9. prosinca 2020. prof. dr. sc. Nevenu Hrvatiću s Odsjeka za odgojno-obrazovne znanosti Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu Plaketu za izniman doprinos razvoju Sveučilišta u Mostaru kroz istaknuti rad na znanstvenom, nastavnom i stručnom polju kao i promociji Sveučilišta u Mostaru.
Sveučilište u Mostaru jedino je sveučilište izvan Hrvatske koje izvodi nastavu na hrvatskom jeziku, a profesor Neven Hrvatić od 2009. godine vanjski je suradnik na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Osim suradnje na preddiplomskom i diplomskom studiju pedagogije profesor Hrvatić inicirao je godine 2013. pokretanje prvoga poslijediplomskoga sveučilišnoga doktorskoga studija odgojnih znanosti – pedagogije na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znansti Sveučilištu u Mostaru i Bosni i Hercegovini, na kojem su doktorat znanosti stekli mnogi današnji znanstvenici, ali i sveučilišni profesori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Plaketa Sveučilišta u Mostaru profesoru Hrvatiću

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS