Objavljeno: 19. 6. 2020. u 16:07
Administrator

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu je organizirao Znanstveni skup naziva „Važnost europskoga sjećanja za europsku budućnost: komunistički poratni zločini". Taj cjelodnevni skup održao se 19. lipnja u prigodi obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i hrvatskih križnih puteva te civilizacijske potrebe suočavanja. Ovim važnim znanstvenim skupom Fakultet hrvatskih studija želi dati doprinos akademskoj zajednici i potaknuti naše znanstvenike da se jasno, kroz činjenice i dokumente, suoče sa zločinačkom komunističkom prošlošću.

Dekan Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Pavo Barišić je zahvalio organizatorima znanstvenoga skupa te pozdravio uzvanike, nastavnike i studente. Izrazio je zadovoljstvo što je ovakva tema dospjela na svjetlo dana i nadu da će se ovakve rasprave nastaviti. Ovo je prvi znanstveni skup na našemu Fakultetu usmjeren prema temi sjećanja na europsku prošlost i osobito na žrtve komunizma, ali i promišljanje na europsku budućnost. Pročitajte više.

Članica Organizacijskoga odbora doc. dr. sc. Vlatka Vukelić je istaknula da se ovim znanstvenim skupom javnosti žele iznijeti najnovija znanstvena istraživanje koja Fakultet hrvatskih studija „želi pokloniti 75. obljetnici početka masovnih ubojstava na Bleiburgu i golemog kršenja ljudskih prava".

2

3

4

5

6

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic