Objavljeno: 18. 4. 2020. u 14:51
Josip Papak

Poštovani kolegice i kolege,

Dekanski kolegij 19. ožujka 2020. i Fakultetsko vijeće 25. ožujka 2020. jednoglasno su potvrdili odluku o uvođenju izvanrednoga ispitnoga roka („međuroka“) za sve odslušane, a nepoložene predmete iz ove i prethodnih akademskih godina. Međurok nije predrok i ne može se koristiti za predmete koji nisu odslušani.

Proljetni međurok počeo bi u ponedjeljak 4. svibnja i trajao bi do petka 15. svibnja 2020. uključivo. Prijave su otvorene na Studomatu.

Preduvjet za izlazak na ispit jest odslušan predmet i mogućnost prijave ispita preko Studomata. Potraju li epidemiološke okolnosti, na predmetima gdje je to moguće, polaganje ispita provest će se na daljinu preko različitih internetskih platformi kojima se sada služimo za izvođenje nastave na daljinu. Nastavnik će najkasnije 15 dana od održanoga roka upisati ocjenu u ISVU, a u indeks kad bude moguće.

Za predmete za koje se provjera ne će moći provesti na daljinu, kad prilike to dopuste, provjera će se održati u prostorijama Fakulteta sukladno epidemiološkim mjerama. O novim terminima ispita bit ćete pravodobno obaviješteni.

U slučaju poteškoća s prijavom ispita slobodno se obratite na skonovski@hrstud.hr.    

Međurok je vidljiv u tablici ispitnih rokova na https://rokovi.fhs.hr/ i dostupan preko stranice https://www.hrstud.unizg.hr/ispiti/termini_rokova. Tamo su svi rokovi (međurok, ljetni i jesenski) do kraja ove akademske godine. 

Međurok je standard na mnogim fakultetima, ovogodišnji proljetni najavljen je našim studentima prilikom susreta dekana sa studentima diplomskih studija (4. ožujka) i preddiplomskih i integriranoga studija (11. ožujka), gdje je pozitivno primljen.

Studenti su pozvani iskoristiti ovo vrijeme za pripremu i polaganje zaostalih ispita. Time će se i sebi i nastavnicima smanjiti gužvu na ljetnim rokovima i lakše rasporediti gradivo.

Uza sve loše strane razdoblje karantene ostavlja nam više vremena za rješavanje zaostataka i za bolju usredotočenost za izazove s kojima se želimo uhvatiti u koštac.

Želim svima dobar međurok!

Prodekan za nastavu i studente

doc. dr. sc. Dario Vučenović

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS