Objavljeno: 4. 12. 2018. u 17:24
Administrator

Društvo studenata povijesti „Ivan Lučić – Lucius“ organizira XVI. Dies historiae, znanstveni skup s temom „Prvi svjetski rat: sto godina nakon“.

Ovogodišnji Dies historiae održat će se 5. prosinca 2018., u dvorani 2 zgrade Ekonomskog fakulteta na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj s početkom u 10 sati.


Opsežne posljedice i promijene koje Prvi svjetski rat ostavlja svijetu predstavljaju opravdan razlog za ime kojim se taj rat naziva u historiografiji - Veliki rat. Kako se taj sukob najčešće predstavlja samo u svjetlu stradanja i negativnih događaja, cilj nam je ovim znanstvenim skupom prikazati i drugu, pozitivniju stranu Velikog rata sačinjenu od svih pozitivnih promjena nasljeđenih u društvu te razvojem i moderniziranjem istih.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovaj tradicionalan festival povijesne znanosti te u ugodnoj atmosferi i kroz zanimljive rasprave naučite poneku novu informaciju o pozitivnim stranama Prvog svjetskog rata!"

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/367851843787114/

Program skupa

Plakat

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS