Objavljeno: 1. 3. 2022. u 10:48
Administrator

Universitas

U 148. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Predloženici za rektora predstavili svoje programe (str. 3)

– Stručnjaci Građevinskoga fakulteta u Zagrebu testirali konstrukciju pelješkoga mosta - „Hoće li zaista izdržati (barem) 100 godina?“ (str. 9)

–  Istraživanje Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: „Izgaranje studenata ozbiljan je problem!“ (str. 10)

– Marko Slavulj, predsjednik Nadzornoga odbora ZET-a: „Tramvajski promet u Zagrebu jedan je od najsporijih u Europi“ (str. 14)

– Igor Lešnik, dekan Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu – „Istinske vrijednosti umjetnosti i kulture traju stoljećima - bez inflacije!“ (str. 18)

– Predstavljene knjige: „Diplomatski pečat - sasvim osobno“, „Inovacije Sveučilišta u Zagrebu“ i „Digitalna transformacija – novi pristupi i izazovi u obrazovanju“ (str. 28 i 29)

– U spomen na professora emeritusa Zvonimira Šeparovića (str. 30 i 31)

PDF broja 148 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života dostupne su i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. Tamo se predstavljaju događaji na Sveučilištu u Zagrebu, s osobito uspjesi, postignuća i projekti studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha je digitalnih platformi Sveučilišta dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS