Objavljeno: 9. 1. 2022. u 11:04
Administrator

Universitas

U 146. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Apel za spas zgrada 59, 60 i 61 na kampusu Borongaj (str. 2)

Papinsko priznanje Ivanu Milotiću, profesoru na Pravu i Fakultetu hrvatskih studija: vitez Reda svetog Grgura Velikoga (str. 14–15)

– Razgovor s Markom Jerkovićem o projektu Fakulteta hrvatskih studija „Tihi pregaoci: redovnički prinosi hrvatskoj i europskoj kulturi“: Kršćanstvo je temelj na kojem je izgrađena europska kultura (str. 20–21)

Pametni teleskop za javno i znanstveno promatranje neba: Zvijezde na dlanu kroz nagrađivanu inovaciju trojice entuzijasta (str. 6–7)

– „Zbog poplave odlikaša, djeci se šalje kriva poruka“ (str. 12)

– Pušteno u rad novo sučelje portala Hrčak (str. 16–17)

– Logoped Jasmina Ivšac Pavliša: „Raste broj djece s poteškoćama u razvoju“ (str. 22–23)

Bruno Ćurko: „Zašto je vuk (baš uvijek) zločest?!“ (str. 24)

PDF broja 146 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života dostupne su i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. Tamo se predstavljaju događaji na Sveučilištu u Zagrebu, s osobito uspjesi, postignuća i projekti studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha je digitalnih platformi Sveučilišta dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic