Objavljeno: 28. 6. 2021. u 09:09
Administrator

Universitas

 

Objavljen 140. broj Universitasa
 

U 140. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

- Predstavljanje novoakredreditiranoga studija odgojno-obrazovnih (pedagogije) na Fakultetu hrvatskih studija (str. 14–15)

- U suorganizaciji Udruge studenata filozofije s Fakulteta hrvatskih studija održan prvi studentski interdisciplinarni simpozij ‘Bioetika i tehnika’ (str. 24)

- Dekan Agronomskoga fakulteta Ivica Kisić o mogućnostima zadržavanja mladih u ruralnim dijelovima Hrvatske (str. 20–21)

- Prof. Lovorka Brajković oduševila na 5. međunarodnom transdisciplinarnom simpoziju Bioetika i aporije psihe (str. 25)

- Žene u znanosti: u prigodi 15. obljetnice programa L'Oreal UNESCO u Hrvatskoj (str. 12–13)

- Transplantacije pluća u KBC-u Zagreb – paralelni razgovor s članovima transplantacijskoga tima (str. 16–17)

- Dekanica Stomatološkoga fakulteta Zrinka Tarle o trendovima u dentalnoj medicini i mogućnostima hrvatskoga dentalnoga turizma (str. 22–23).

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i knjige.

PDF broja 140 može se preuzeti ovdje.
 

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se u PHP-u pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic