Objavljeno: 28. 4. 2021. u 11:14
Administrator

Universitas

U 138. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Neuroznanstvenik Goran Šimić o utjecaju pandemije i potresa na mozak (str. 14–15)

– Život kao ispit, obraćanje sv. Ivana Pavla II. sveučilištarcima 1979. (str. 27)

– Razgovor s Ivanom Marićem, novim ravnateljem Sveučilišnoga računskoga centra (str. 10–11)

– Matematičari Matija Bašić i Željka Milin Šipuš o važnosti popularizacije matematike (str. 16–17)

– Skica za portret zaslužnoga matematičara prof. Rudolfa Scitovskog (str. 18–19)

– Botanički vrt u Zagrebu čuva biljke koje izumiru na prirodnim staništima PMF-a (str. 24–25)

– U spomen: prof. Stijepo Obad (str. 29)

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i knjige.

PDF broja 138 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Teme iz hrvatskoga akademskoga života odnedavno su dostupne i na informativno-znanstvenom portalu Universitas, Facebooku i Twitteru. To su sada platforme za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Svrha im je dinamičnija objava različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u digitalnom okružju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic