Objavljeno: 30. 11. 2020. u 07:58
Administrator

Universitas

 

Objavljen 133. broj Universitasa
 

U 133. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

– Protiv STEM ideologije – kritička analiza diskriminacije u sustavu znanosti (str. 4–5)

– Metastaza sindikalne laži – istraživački podlistak o devijacijama u Nezavisnom sindikatu znanosti i visokoga obrazovanja (str. 16–17)

– Razgovor s Blaženkom Rogan, autoricom knjige o mobingu (str. 12–13)

– Raščlamba problema i mogućih rješenja u zagrebačkom prometu stručnjaka s Fakulteta prometnih znanosti (str. 24–26)

– Student treba biti u središtu – razgovor s Jasminom Havranek, ravnateljicom Agencije za znanost i visoko obrazovanje, dobitnicom državne nagrade za životno djelo u području znanosti (str. 22–23)

– Na virtualnim štandovima održana Smotra Sveučilišta; FHS na smotra.fhs.hr (str. 7)

– Povećava se minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova (str. 14)

Osim navedenoga, Universitas donosi razgovore s istaknutim pojedincima, vijesti iz sveučilišnoga života te predstavlja uspješne studente, znanstvenike, projekte, skupove i izdanja.

PDF broja 133 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Dana 3. studenoga 2020. pokrenuti su: informativno-znanstveni portal Univeristas, Facebook i Twitter, kao platforma za predstavljanje događaja na Sveučilištu u Zagrebu, s naglaskom na predstavljanje uspjeha, postignuća i projekata studenata, znanstvenoga i nastavnoga osoblja. Platforma je nastala na temeljima hrvatskoga sveučilišnoga mjesečnika Universitas, a cilj joj je dinamičnija objava u digitalnom okružju različitih sadržaja vezanih uz djelovanje Sveučilišta u Zagrebu, njegovih sastavnica, znanstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic