Objavljeno: 27. 1. 2020. u 08:15
Administrator

Universitas


 

U 123. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:
 
- Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Nezavisni sindikat znanosti i visokoga obrazovanja pokušavaju opstruirati Fakultet hrvatskih studija (str. 3)
 
- Prorektor Miljenko Šimpraga analizira financiranje sustava znanosti i visokoga obrazovanja (str. 4)
 
- Sociologinja Jadranka Švarc o reformama u sustavu i o financiranju znanosti u Hrvatskoj (str. 6)
 
- Novi interdisciplinarni poslijediplmski studij dentalnoga turizma na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu (str. 10–11)
 
- Pametna studentska rješenja za poljodjelstvo XXI. stoljeća u organizaciji Inovacijskoga centra Nikola Tesla (str. 12–14)
 
- Predstavljena monografija o 350. obljetnici Sveučilišta u Zagrebu (str. 17)
 
PDF broja 123 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic