Objavljeno: 4. 7. 2020. u 12:35
Administrator


Poziv na savjesnije pridržavanje protuepidemijskih mjera


Pozivaju se studenti, nastavnici i zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu da se dosljedno pridržavaju preporučenih protuepidemijskih mjera, osobito da drže socijalnu udaljenost (razmak od 1,5 m) od drugih ispred zgrade Fakulteta, na hodnicima i uredima Fakulteta, kao i u menzi, kafeteriji i sredstvima javnoga prijevoza, da koriste raskužna sredstva na ulazima u zgrade Fakulteta i u predavaonicama te da izbjegavaju diranje kvaka.

Mole se svi koji dolaze na Fakultet da prije toga izmjere tjelesnu temperaturu, jer s temperaturom od 37,2 ° C i više, poteškoćama u disanju i drugim simptomima zarazne bolesti COVID-19 nije dopušteno ulaziti u prostorije Fakulteta hrvatskih studija, nego se treba telefonom javiti liječniku.

Snažno se preporučuje nošenje zaštitnih maski i rukavica u prostorima Fakulteta.
U fakultetskim predavaonicama označena su mjesta na kojima se smije sjediti (po jedan student u klupi, na najvećoj mogućoj udaljenosti od drugoga).

Virus zbog kojega je proglašena epidemija prenosi se kapljičnim putom (kihanje, kašljanje), razmjenom tjelesnih tekućina (pijenje iz iste čaše ili boce, pušenje iste cigarete…), rukovanjem, diranjem očiju, usta i nosa nedezinficiranim rukama, pa o tom treba voditi računa da se zaraza ne dogodi.

Zajedno, sa sviješću da želimo dobro sebi i drugima, pozvani smo dati svoj nezaobilazan i ključan prinos da se zaraza ne pojavi na Fakultetu hrvatskih studija.

U Zagrebu, 4. srpnja 2020.

             Dekan 
Prof. dr. sc. Pavo Barišić

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS