Objavljeno: 10. 1. 2022. u 21:07
Administrator

Poštovani i dragi studentice i studenti,

ponajprije svakomu od vas želim uspješnu i sretnu novu godinu! Nadam se da ćete u 2022. godini ostvarivati svoje želje i ciljeve.

Već gotovo dvije godine živimo u restrikcijama slobode kretanja i druženja zbog koronavirusa. Ne dopustimo da nas to stanje dehumanizira i odvrati od životnih težnji i predana rada na izgradnji osobne i skupne budućnosti. I ovo zlo će proći!

U cijelom tom vremenskom razdoblju nije došlo do prijenosa zaraze na Fakultetu hrvatskih studija ni eskalacije epidemije među članovima naše fakultetske zajednice. Priznanje je to svima nama i stoga vam još jednom čestitam i zahvaljujem. Dosadašnjim odgovornim ponašanjem učinili ste Fakultet sigurnim mjestom u kojem živi pravi akademski duh. Budite postojani u tome.

S povratkom na nastavu u prostore Fakulteta nakon Božića i Nove godine želio bih podsjetiti na protuepidemijske mjere određene Naputkom o održavanju nastave u akademskoj godini 2021./2022. Prozračujmo dvorane u stankama između predavanja ili prvih pet minuta na početku svakoga sata. Potrebno je i korisno pridržavati se odgovarajućega razmaka i imati maske preko nosa i usta u zatvorenom.

Nastava će se i dalje izvoditi u klasičnom obliku prema Preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, traženju Ministarstva znanosti i obrazovanja, smjernicama Nacionalnoga vijeća za znanost i dekanovu pismu od 13. studenoga 2021. Kontaktni oblik nastave pruža najvišu razinu kvalitete i akademskih postignuća svakomu studentu. Kako bismo održali tu razinu trebamo vašu daljnju pomoć i savjesnost.

Osoblje našega Fakulteta svakodnevno prati stanje i u stalnom smo kontaktu s Uredom za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagrebu. Studente i nastavnike koji su pozitivni na SARS-CoV-2, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim kao i do sada molim da se jave na kvaliteta@fhs.hr

Srdačno vas pozdravljam.

Dario Vučenović

prodekan za nastavu i studente

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic