Objavljeno: 19. 3. 2021. u 15:04
Danijela Vnučec Grdović

Prosljeđujemo poziv na videokonferenciju „Novi početak za bolje sutra - Erasmus+ i Europske snage solidarnosti“ na kojoj će se predstaviti nova generacija EU programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti 2021.-2027. te obilježiti početak njihove provedbe u Hrvatskoj.

Konferencija će se održati online 26. ožujka 2021. od 11 do 13 sati.

Nove programe i rezultate provedbe prošle generacije programa u Hrvatskoj predstavit će ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovan Fuchs, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade dr.med. Željka Josić, Adrienn Király, šefica Kabineta Mariye Gabriel, povjerenice za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade te ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr. sc. Antonija Gladović. Videokonferencija će se održati u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Svrha je informirati građane o novoj generaciji ovih europskih programa i otkriti im kroz osobna iskustva i konkretne primjere kako programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti mijenjaju Hrvatsku nabolje, odnosno pridonose boljem obrazovanju, uključivijem društvu, većim mogućnostima za mlade, inovativnim rješenjima za izazove današnjice, vještinama budućnosti…

Na konferenciji će biti premijerno prikazano 5 kratkih filmova u režiji Roberta Knjaza u kojima korisnici programa dočaravaju na zanimljiv i živopisan način kako programi Europske unije pozitivno utječu na pojedince, obrazovni sustav i društvo u cjelini.

Program konferencije i više informacija dostupno je na mrežnoj stranici posvećenoj konferenciji "Novi početak za bolje sutra- Erasmus+ i Europske snage solidarnosti"

Za praćenje konferencije molimo da se registrirate putem elektroničkog obrasca.

Također, u tjednu nakon konferencije Agencija za mobilnost i programe EU održat će sedam online seminara za potencijalne buduće korisnike programa Erasmus+ i ESS na kojima će svi zainteresirani imati priliku dobiti važne informacije o novostima u novim programima te prijavi i provedbi projekata. Više informacija dostupno je na poveznici.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic