Objavljeno: 27. 10. 2023. u 14:10
Danijela Vnučec Grdović

Putem Erasmus+ KA 131 projekta mobilnosti nastavnika i nenastavnog osoblja Fakultet hrvatskih studija 27.10. 2023. posjetila je dr. sc. Alev Tison sa Sveučilišta Dokuz Eylül iz Izmira u Turskoj  i održala niz predavanja o vrstama i  tehnikama prevođenja  studentima prijediplomskih studija koji pohađaju predmet „Akademski engleski“ nositeljice dr. sc. Lucie Miškulin Saletović.

Dr. sc. Alev Tison u svom se akademskom radu bavi temama prevođenja tekstova u turizmu, u Europskoj uniji, retorikom i prezentacijskim tehnikama, govorništvom i konsekutivnim prevođenjem.

 

Erasmus+ bilateralni partner Fakulteta hrvatskih studija Sveučilište Dokuz Eylül iz Izmira rangirano je na četvrtom mjestu među turskim javnim sveučilištima, a na njemu studira više od 68.000 studenata.

U posljednjih par godina na Erasmus+ studijskom boravku tijekom jednoga semestra na njemu je boravilo deset naših studenata.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic