Objavljeno: 27. 11. 2020. u 12:46
Danijela Vnučec Grdović

S ciljem nastavka započete virtualne suradnje s odabranim partnerima, Sveučilište u Cincinnatiju poziva nastavnike s partnerskih sveučilišta da održe predavanje na mini-tečaju „A Global Perspective on Public Health: Promoting Wellness and Preventing Illness“ koji će tijekom veljače i ožujka 2021. g. biti ponuđen preddiplomskim studentima na partnerskim sveučilištima (detalji u priloženom dokumentu). Poziv za studente ići će odvojeno u prosincu.

Za mini-tečaj u veljači/ožujku, Sveučilište u Cincinnatiju osiguralo je u rasporedu 5-6 predavanja od strane stručnjaka iz područja vezanih za javno zdravstvo s partnerskih sveučilišta, na sljedeće teme:

Science of Pandemics and Virology;

Managing Public Health in under resourced countries (Health Promotion and challenges, Mental Health…);

Significance International Collaborations for Public Health;

Ethics in Public Health;

Economics of Public Health;

Careers in Public Health (Medical Research, Informatics – GIS – Geographic Informatics Systems in Public Health…);

UC & Partner Expert Panel Discussion.

Svaka tema je kroz podteme razrađena u priloženom dokumentu. Kandidati mogu predložiti i novu podtemu koja nije navedena na popisu, ali mora biti sadržajno povezana s općenitom temom.

Zainteresirani nastavnici dostavljaju:

  • opis predloženog predavanja (1 stranica, na engleskom) za 1-satno predavanje tipa „TED Talk-style“ putem Zoom aplikacije; predavači su obvezni sudjelovati i u dodatnih 30 minuta rasprave uživo; u prijedlogu predavanja potrebno je navesti i kako se planira u diskusiju aktivno uključiti polaznike tečaja;
  • kraći životopis na engleskom.

 

Molimo zainteresirane nastavnike da svoje prijedloge dostave mailom Prodekanici za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanji Vulić Vranković na e-mail svulic@hrstud.hr. do nedjelje 6. prosinca 2020. s popratnom dokumentacijom.

 

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic