O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 27. 5. 2022. u 13:54
Administrator

Zaklada Friedrich-Naumann Za slobodu. Zapadni Balkan u suradnji s Međunarodnim programom za istraživanje europske kulture i obrazovanja i za njemačke studije Fakulteta hrvatskih studija, Sveučilište u Zagrebu organiziraju međunarodnu radionicu – program za 12 mladih novinara i studenata komunikologije / novinarstva „Medijska etika – društveni  mediji – kvalitetno novinarstvo“. Više informacija o programu možete pronaći na pozivu na hrvatskome jeziku i njemačkom jeziku.

Vrijeme održavanja: 10. lipnja 2022. od 17.00 do 20.30 sati i subota 11. lipnja od 9.00 do 18.00 sati

Mjesto održavanja: Fakultet hrvatskih studija, Borongajska 83d, 10 000 Zagreb

Predavači: dr. sc. Thomas Brey (dugogodišnji dopisnik dpa, Njemačka), dr. sc. Petra Pansegrau (Sveučilište Bielefeld, Njemačka) i prof. dr.  Danijel Labaš (Fakultet hrvatskih studija, Hrvatska)

Polaznici: 12 mladih novinari i studenata komunikologije i novinarstva

Prijave do 6. lipnja 2022. molimo poslati na: dlabas@hrstud.hr. Uz prijavu molimo priložiti i kratki životopis.

Po završetku programa polaznicima će biti uručene potvrde o sudjelovanju, a za subotu 11. lipnja 2022. predviđen je catering za ručak.

Prof. dr. sc. Siegfried Gehrmman i prof. dr. sc. Danijel Labaš

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic