O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 19. 11. 2021. u 12:17
Uređeno: 19. 11. 2021. u 12:20
Davor Trbušić

Na ovogodišnjem simpoziju „Mediji na drukčiji način“ koji je održan 20. listopada u predvorju dvorane Zagreb postavljena je izložba u spomen našem bivšem studentu Janu Ivanjeku koji nas je nažalost prerano napustio.

Osim kao marljiv, kolegijalan i ustrajan student povijesti i komunikologije, Jan se istaknuo kao vojni analitičar koji je svojim analizama o vojnoj tehnologiji, borbenim sustavima, oružju i oružanim snagama, u mnogočemu pridonio poznavanju i ugledu Hrvatske vojske.

Izložba će biti otvorena do 30. studenoga, mjeseca u kojemu se s posebnim osjećajima zahvalnosti i pijetetom prisjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, svih hrvatskih vojnika, branitelja, žrtava i stradalnika Domovinskoga rata, te pozivamo sve koji još nisu imali priliku pogledati izložbu da dođu i pogledaju uspomenu na našeg dragog kolegu i studenta.

Na taj način najbolje se može spoznati kakav je čovjek i stručnjak bio naš kolega Jan u onome čemu je posvetio svoje najbolje snage i ideale.

Dominik Omerović, predsjednik USK "Agenda"

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic