O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 9. 12. 2019. u 19:43
Administrator

 

Studenti komunikologije posjetili Grizli komunikacije
 

Studenti druge godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskih studija u petak 6. prosinca 2019. posjetili su agenciju za odnose s javnošću Grizli komunikacije. Terenska nastava održana je u sklopu kolegija Uvod u odnose s javnošću, pod vodstvom asistenta na Odsjeku za komunikologiju Davora Trbušića.

U prostorijama agencije studente je dočekala alumna Hrvatskih studija Maja Vratarić, koja u Grizliju danas obnaša funkciju Chief of Account Managementa.

Na početku predavanja Vratarić je upoznala studente s radom agencije te pobliže objasnila što sve obuhvaća posao praktičara odnosa s javnošću: „Naš posao uključuje širok raspon djelatnosti: od izrade marketinških planova, komunikacijskih strategija, vođenja oglašivačkih projekata i društvenih mreža, pa sve do medijskih treninga i organizacije događaja“. 

Istaknula je kako komunikacija između praktičara odnosa s javnošću i klijenata uvijek treba biti iskrena i transparentna, dok je studentima, budućim komunikacijskim profesionalcima, poručila da prate društveno-politička zbivanja, da budu kreativni te aktivno uključeni u svijet društvenih mreža. „Prije svega, potičem vas da još za vrijeme studija obavite novinarsku praksu kako biste se upoznali s procesom proizvodnje vijesti, funkcioniranjem novinarskih redakcija, ali i kako biste ostvarili svoje prve kontakte s novinarima, koji će vam kasnije u poslovima odnosima s javnošću biti dragocjeni“, naglasila je Vratarić. 

Na kraju svoga izlaganja Vratarić je pozvala zainteresirane studente da se prijave za jednomjesečnu praksu u Grizliju, koja pruža mogućnost za upoznavanje agencijskoga poslovanja u segmentu odnosa s javnošću. 


                                                                                                                                                     Ana Avramović

                                                                                                                                          Snimila: Hermina Sorić.

 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic