O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 23. 10. 2019. u 09:57
Administrator

 

Poštovane kolegice studentice, poštovani kolege studenti!

Prosljeđujem vam poziv Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i pozivam da se sa svojim radom / PPT prezentacijom javite organizatorima na navedene e-adrese, te na vegarvladimir@gmail.com. Vodite računa da će organizatori odabrati najbolji prijedlog, to jest PPT troje sudionika. 

Osim toga, važan je podatak da troškove smještaja u Mostaru snose organizatori, a putne biste troškove trebali pokriti sami. :))

Za sve ostale detalje možete mi se obratiti na e-adresu dlabas@hrstud.hr ili izravno organizatorima. Sretno s prijavama!

Prof. dr. sc. Danijel Labaš, predstojnik Odsjeka za komunikologiju

 

Poziv za sudjelovanje na znanstveno-stručnoj konferenciji „PR Days Mostariensis“ u Mostaru 20., 21. i 22. 11. 2019.
 
U organizaciji Studija odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru 20., 21. i 22. studenoga 2019. održat će se 4. međunarodna znanstveno-stručna konferencija „PR Days Mostariensis“ iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija. Tema ovogodišnje konferencije je Kriza i krizno komuniciranje.
Ciljevi PR Days Mostariensis su prezentirati, promovirati te analizirati i istražiti suvremene trendove odnosa s javnošću, podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, otvoriti dijalog i raspravu s naglaskom na istraživanja i buduće trendove u profesiji i srodnim disciplinama, pratiti rad mladih znanstvenika i praktičara i poticati ih na stvaranje i prihvaćanje profesionalnih standarda i etičkih načela te nagrađivati izvrsnost na navedenom komunikacijskom području.

Vaše prezentacije možete slati na e-mail konferencije: prdays@ff.sum.ba, a više detalja možete pronaći na www.prdays.ba.


S poštovanjem,
Organizacijski odbor konferencije

 

UPUTE ZA STUDENTE:

*Tema: Studija slučaja kriznog komuniciranja

*Maksimalno troje studenata

*Izlaganje do 10 minuta

*Power point prezentacija

*Rok za slanje prezentacija je 15. 11. 2019.

*Datum izlaganja 20. 11. 2019.  u sklopu prvog dana konferencije „Studentska sekcija“
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic