O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 13. 12. 2018. u 20:17
Anđelka Raguž
Studenti komunikologije sudjelovali...

Studenti preddiplomskog studija komunikologije i članovi Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, Petar Brković, Petra Radić i Mateja Radoš prošli su tjedan održali predavanje pod naslovom: „Scandalizing Misconception: Media Threat to Medicine“  na kongresu Zagreb International Medical Summit (ZIMS).

Naši su studenti komunikolgije bili najmlađi predavači na kongresu, a predmet njihova izlaganja bio je odnos medija i medicine. Uz predavanje, čiji je cilj bio  pružiti teorijski obol načinu na koji medicinske neistine postaju medijske priče, održala se i radionica kroz koju su studenti medicine i mladi (medicinski) stručnjaci imali prilku naučiti, zašto je, među ostalim, važno imati razvijenu medijsku kulturu te kako mogu efikasnije komunicirati s novinarima i predstavnicima medijskih kuća. 

Pohvale našim vrijednim studentima i Udruzi Komuna.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic