DIV - portal za domovinske identitetske vrijednosti

Dobrodošli na DIV – portal za domovinske identitetske vrijednosti!

 

Pred vama je portal koji je namijenjen svima onima koji se zalažu za očuvanje hrvatskoga nacionalnoga identiteta izvan Domovine. Na portalu ćete moći čitati o djelovanjima na Fakultetu hrvatskih studija vezanima uz njegovanje i očuvanje svih sastavnica nacionalnoga identiteta među mlađim naraštajem hrvatskih iseljenika.

Portal će se obogaćivati novim materijalima i rubrikama pa vas pozivamo da svojim idejama, prilozima, sugestijama i komentarima podržite našu inicijativu i u što većem broju se uključite u rad portala.

 

Urednice

Rona Bušljeta Kardum, Monika Komušanac i Lidija Bogović

 


Objavljeno: 16. 2. 2024. u 12:27
Administrator

Hrvatski iseljenički zbornik 2024. kao najčitanija iseljenička serijska publikacija reizdao je znanstveni članak Hrvatska nastava u inozemstvu: stanje i perspektive nastao u koautorstvu triju autorica  - izv. prof. dr. sc. Rone Bušljeta Kardum, doc. dr. sc. Renate Burai i Ivane Skender, mag. educ. philol. croat.

Hrvatski iseljenički zbornik 2024. sa sažetcima na engleskom i španjolskom jeziku ima šest tematskih cjelina –  naslovljenih Znaci vremena, Kroatistički obzori, Mostovi, Povjesnica, Znanost te Nove knjige – koje se sastoje od 27 samostalnih autorskih priloga, uključujući pregled suvremenog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva hrvatske dijaspore. Građa je raspoređena na 304 stranice i ilustrirana s 98 fotografija.

Svečano predstavljanje Hrvatskoga iseljeničkog zbornika održat će se u srijedu 21. veljače 2024. u 13 sati, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic