Objavljeno: 5. 12. 2016. u 08:28
Radoslav Sakač

Društvo studenata povijesti "Ivan Lučić- Lucius" i ove godine organizira znanstveni skup Dies historiae s temom "Atentati kao sredstva političke borbe". Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovaj tradicionalni festival povijesne znanosti koji će se održati na Hrvatskim studijima 7. prosinca 2016. godine u dvorani "Zagreb" s početkom u 10 sati.

Atentat predstavlja ciljano ubojstvo ili pokušaj ubojstva, najčešće političara ili neke druge za društvo važne osobe. Kao takav, uzrok je velikih društvenih i političkih promjena pa čak i ratova. Ono što izdvaja atentat od ubojstva jesu njegovi politički motivi, ideologija i interesi iako mnogi atentati koje su počinili pojedinci bez organiziranoga pokreta odaju elemente ludila. Cilj nam je na ovome znanstvenom skupu prikazati poznate atentate kroz povijest u kontekstu političkih borbi i promjena koje su donijeli.

Program skupa pogledajte ovdje

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic