Objavljeno: 29. 6. 2015. u 08:08
Tomislav Knežević

U organizaciji Udruge za promicanje filozofije i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb Applied Ethics Conference (29. 06.-01. 07. 2015.) najveći je međunarodni skup iz područja filozofije koji se redovito održava na Sveučilištu u Zagrebu i koji okuplja brojne eminentne inozemne i hrvatske stručnjake za primijenjenu etiku.

Na ovogodišnjem izdanju Zagreb Applied Ethics Conference  plenarna izlaganja održat će prof. dr. sc. David Heyd (Izrael) – o problemu opravdanja zahtjeva za očuvanjem prirodnih entiteta – i prof. dr. sc. Eric T. Olson (Velika Britanija) – o problemu smrti i različitim vrstama besmrtnosti. Na skupu će biti održana izlaganja i o temama kao što su postojanje posthumnih interesa, kirurška promjena spola, moralnost kognitivnog i tjelesnog poboljšanja ljudi, kolektivna odgovornost za ratne zločine, moralnost i racionalnost psihopata, utjecaj malih zemalja na klimatske promjene, etičke implikacije neuroznanosti, dopuštenost primjene bioetehnologije u poljoprivredi, granice reproduktivne slobode i dr.

Knjižica sažetaka

Program konferencije

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS