Objavljeno: 29. 4. 2015. u 08:42
Pavel Gregorić

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Prve rezultate” natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS+ za STUDENTE - studijski boravak - za ak. godinu 2015./16.

Ukupno je zaprimljeno preko 1000 prijava na Natječaj. Fakultetska povjerenstva su izradila rang liste studenata. Financijska potpora odobrena je na temelju rang lista fakultetskih povjerenstava, a proporcionalno broju upisanih studenata na pojedinoj sastavnici, te broju odobrenih prijava.

Rezultati se nalaze u tablicama na web stranicama Sveučilišta. Za detalje i postupak vezano za Rezultate Natječaja molimo da pročitate cjelokupan tekst objavljen na web stranicama Sveučilišta: http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/obavijesti-za-studente/

Važno: vezano za rang liste, zbog velikog broja pogrešaka i ispravaka sve rang liste imaju velik broj promjena u odnosu na prvotno dostavljene tablice.  Molimo obratiti pažnju i uzeti u obzir sve ispravke koje je sastavnica naknadno dostavila (emailom ili poštom). U slučaju nejasnoća, molimo da se javite telefonom ili e-mailom na navedene adrese: erasmus-student-sms@unizg.hrerasmus-outgoing@unizg.hr (u cc erasmus.coordinator@unizg.hr).

Pojašnjenje raspodjele:

Prva raspodjela financiranih mjesta po sastavnicama temelji se na broju ukupnih mjesta/mjeseci za prethodnu akademsku godinu.

Konačna raspodjela mjesta bit će objavljena u svibnju/lipnju 2015. godine, nakon što Agencija za mobilnost i programe EU donese odluku o dodijeljenim financijskim sredstvima za Sveučilište u Zagrebu. No, nažalost, u konačnim rezultatima se ne očekuje više mjesta sukladno obavijesti Agencije za mobilnost i programe EU, a moguće je čak i manje smanjenje budgeta:  “…u ovoj natječajnoj godini nije došlo do povećanja sredstava za KA1 aktivnost u E+ u visokom obrazovanju u odnosu na prošlu godinu. Uz 6 novih institucija, te utjecaj past performanca, ne možemo garantirati ostanak na budžetu dodijeljenom pojedinoj instituciji prošle godine.

Sastavnicama je odobren isti iznos financiranja kao i prošle ak.godine, ali broj odobrenih mjesta/studenata može biti manji zbog financiranja kategorije socioekonomskog statusa čiji udio u prijavama je i ove godine značajno visok (npr. 1 odabran student koji prima financiranje za slabijI socioekonomski status prima i dodatne financije predviđene za skoro 2 studenta i time može zauzeti gotovo 2 studentska mjesta). Prema procjeni ukupan trošak financiranja socio statusa za odabrane studente ove godine iznosi 100 studentskih mjesta.

Pomaci rang lista:

Pomake rang lista radi središnji Ured za međunarodnu suradnju te o pomaku obavještava sastavnicu. Zbog složenosti financija 1 odustanak ne mora značiti automatsko dodjeljivanje stipendije sljedećem studentu i ako je došlo do pomaka rang liste. Ljubazno molimo koordinatore sastavnica da nesavjetuju studente o pomaku rang liste zbog odustanka ili promjene. Pomaci rang lista se NE objavljuju na webu, već se emailom obavještava sastavnica koja treba evidentirati promjenu u svojoj rang listi.

„Izjava“ vezano za zero-grant student: nakon što student službeni obrazac s potpisom fakulteta dostavi središnjem Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta, nakon provjere, središnji Ured obavještava sastavnicu te tek temeljem obavijesti sastavnica može nominirati studenta.

Napomena:

Podsjećamo da su studenti koji upisuju diplomski studij u akad.godini 2015./16. trebali biti odabrani za ljetni semestar. Ako se utvrdi da su odabrani za zimski semestar bit će naknadno odbijeni i neće moći ostvariti mobilnost.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic