O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 19. 10. 2022. u 14:36
Administrator
Cjelovita ekologija za cjelovito...

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, Veleposlanstvo Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici u lipnju je organiziralo u Rimu znanstveno-stručnu konferenciju pod nazivom „Environment and Social Justice“  na kojoj je doc. dr. sc. Andreja Sršen s Odsjeka za sociologiju Fakulteta hrvatskih studija sudjelovala s temom  „Cjelovita ekologija za cjelovito društvo – socijalna održivost u perspektivi Europske unije“.

Suorganizatori konferencije bili su Papinsko sveučilište Gregoriana, Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja te Papinsko sveučilište Angelicum. Konferencija „Environment and Social Justice“   je kao tematsku podlogu za stručnu akademsku raspravu imala encikliku pape Franje „Laudato si’ – o brizi za zajednički dom“, s naglaskom na važnost cjelovite ekologije i prirodne međusobne povezanosti čovjeka, njegova društvenog okruženja i okoliša.


Iz medija:

https://www.vaticannews.va/hr/svijet/news/2022-06/laudato-si-veleposlanstvo-rh-okolis-socijalna-pravda.html

https://ika.hkm.hr/novosti/rim-odrzana-konferencija-okolis-i-socijalna-pravda-na-temu-laudato-si/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic