O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 17. 6. 2020. u 23:48
Ivan Perkov
DVOPREDMETNI DIPLOMSKI STUDIJ...

Odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu potvrđena je Odluka Fakultetskog vijeća Fakulteta hrvatskih studija o izvođenju dvopredmetnog diplomskog studija sociologije (nastavnički smjer) u ak. god. 2020./21. Studij je moguće kombinirati sa svim postojećim diplomskim dvopredmetnim studijima Fakulteta (Filozofija, Kroatologija, Hrvatski latinitet i Povijest).

Informacija za studente preddiplomskog studija sociologije i komunikologije: Budući da još uvijek ne postoji dvopredmetni diplomski studij komunikologije, studenti koji su na preddiplomskoj razini studirali u kombinaciji komunikologija / sociologija, na diplomskoj razini imaju pravo upisati jednopredmetni studij komunikologije (znanstveni smjer – 120 bodova po ECTS-u) i dvopredmetni studij sociologije (nastavnički smjer – 60 bodova po ECTS-u).

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic