O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 4. 7. 2019. u 17:34
Uređeno: 6. 7. 2019. u 12:38
Ivan Perkov
Profesorica Cajner Mraović u užem...

Profesorica s Odsjeka za sociologiju Hrvatskih studija – izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović – nominirana je te je ušla u uži krug izbora za međunarodnu nagradu Master Teacher of the Year.

Ovu nagradu dodjeljuje grupa web-stranica namijenjena studentima, asistentima, profesorima i institucijama vezanim uz visoko obrazovanje – findaphd.com, findamasters.com, findanmba.com, findapostdoc.com, findcpd.com, findaprofessionaldoctorate.com, postgraduatefundind.com, postgraduateforum.com. Ujedno, riječ je o najvećoj međunarodnoj bazi diplomskih i postdiplomskih programa registriranoj u Velikoj Britaniji koja savjetuje perspektivne studente u odabiru diplomskih i postdiplomskih studija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic