O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina Fakulteta hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 17. 4. 2019. u 11:49
Uređeno: 6. 7. 2019. u 17:49
Ivan Perkov
Predavanje gostujuće profesorice...

Dana 15.4.2019. prof. Hatice Kübra Kocdeveci, English Language Instructor & Director of Assessment and Evaluation Division Foreign Languages Department, Istinye University, Turkey, u okviru Erasmus+ Staff Mobility Programme, održala je predavanje studentima sociologije (preddiplomskog i diplomskog studija) na temu Time to celebrate.

 

 

 


Predstavila je socio-kulturne specifičnosti i značaj svoje vlastite domovine. Inovativnim metodama nastave u obliku online kviza (kahoot) zainteresirala je publiku. Interaktivnim učenjem turske kulture, običaja i ljepota studentima sociologije na Hrvatskim studijima pružila se mogućnost uviđaja u drugačije vrijednosne okosnice svakodnevnog života s ciljem jačanja pluralizma i uvažavanja koje se nameće kao ključ suvremenih društvenih odnosa, bilo u stvarnoj ili digitalnoj realnosti.  Tema je bila multikulturalna. U dvorani se tražila stolica više, a lica prisutnih studenata pokazivala su vidljivo zadovoljstvo.

Poželimo što više ovakvih predavanja na Odsjeku za sociologiju.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic