U četvrtak, 5. lipnja, u restoranu Borongaj Studentskog centra na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, nakon posljednjeg predavanja u ljetnom semestru, održan je zajednički ručak u sklopu nastave kolegija Sociologija prehrane. Ručku su prisustvovali studenti druge godine preddiplomskog studija sociologije s nositeljicom kolegija, doc. dr. sc. Maricom Marinović Golubić.
Druženju se pridružila i pročelnica Odsjeka za sociologiju, izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović, koja je pozdravila ovu lijepu praksu i podržala ideju neformalnog susreta kao dodatne vrijednosti u studentskom obrazovanju.
Tijekom kolegija Sociologija prehrane studenti se upoznaju s temeljnim sociološkim pojmovima povezanim s hranom i prehrambenim navikama, promišljaju društvenu važnost hrane, norme prihvatljivosti i neprihvatljivosti u konzumaciji, te se bave običajima koji prate prehranu. Osim toga, razvijaju svijest o društvenim nejednakostima u pristupu hrani i uče prepoznavati rizike i izazove povezane s prehranom, uključujući poremećaje hranjenja.
Ovakvi neformalni susreti pokazali su se kao izvrstan način za jačanje zajedništva te bolje međusobno upoznavanje studenata i nastavnika izvan formalnog nastavnog okvira.