Začetnici komunikologije i njihova djela
Šifra: 76132
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Jelena Jurišić
Izvođači: doc. dr. sc. Jelena Jurišić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Upoznati studente s razvojem komunikologije preko djela (knjiga, članaka, filmova, tv i radio-priloga) teoretičara, znanstvenika, novinara i stručnjaka za odnose s javnošću koji su najviše pridonijeli dosadašnjem razvoju komunikologije kao znanosti i navedenih profesija koje ona teoretski proučava.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Kin, D. Mediji i demokratija, Filip Višnjić, Beograd, 1995., str. 11-53.;, , , .
  2. , Chaffee, S.H., Rogers, E.M. The Beginnings of Communication Study in America A Personal Memoir by Wilbur Schramm, SAGE Publications, 1997.;, , , .
  3. , Glander, T. Origins of Mass Communications Research During the American Cold War, Routledge, 2009., str. 1-178.;, , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic