Istraživačka skupina - istraživanje i pisanje povijesti 20. stoljeća
Šifra: 96375
ECTS: 6.0
Nositelji:
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Glavni ciljevi predmeta leže u obučavanju studenata za praktični rad istraživanja i pisanja. Predmet je organiziran kao svojevrsna radionica kroz koju polaznici dobivaju nova i proširuju dotadašnja znanja koja im pomažu u sastavljanju završnog rada. Upoznavanjem sa arhivskim gradivom, objavljenim izvorima i literaturom općenito, te proširivanjem znanja o mogućnostima znanstvenog rada u Hrvatskoj nastojat će se pomoći studentima da bolje koncipiraju pismene radove, primjene valjane metode u istraživanju i u konačnici napišu što bolje svoj završni rad.
Literatura:
  1. Nikolić-Jakus, Zrinka; Uvod u studij povijesti: Historiografski praktikum; Leykam international, Zagreb (2008)
  2. Gross, Mirjana; Suvremena historiografija: korijeni, postignuća, traganja; Novi Liber, Zagreb (2001)
  3. Gačić, Milica; Pisanje znanstvenih i stručnih radova; Školska knjiga, Zagreb (2012)
  4. Novak, Božidar; Hrvatsko novinstvo u 20. stoljeću; Golden marketing - Tehnička knjiga, Zagreb (2005)
3. semestar Ne predaje se
POV-dipl (5390): Istraživačke skupine - Redovni smjer - Znanstveni
Termini konzultacija:
Objavljeno: 2. 12. 2020. u 17:31
Stipica Grgić

Poštovane kolegice i kolege,

odlukom Dekanskog kolegija Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu od 2. prosinca 2020. nastava i na ovom kolegiju u razdoblju između ponedjeljka 7. prosinca 2020. te nedjelje 10. siječnja 2021. će se odvijati na daljinu.

Prelazimo stoga na izvođenje nastave u redovnom nastavnom terminu (ponedjeljkom, 11.10-12.40) preko platforme Microsoft Teams. Nju možete skinuti kao zasebnu aplikaciju za mobitele ili računala, ali možete pratiti sve i putem obične poveznice u web browseru. Ako ćete se trebati registrirati na Teams molim Vas da da to svi učinite do kraja tjedna (Microsoft account), kao i obavite provjere opreme (mikrofona).

Poslao sam prije 10ak minuta na sve vaše mailove preko kojih inače dobivate obavijesti predmeta zahtjev za priključenje grupi. Ipak,ako to ne funkcionira, poveznica za priključenje kolegiju "Istraživačka skupina - istraživanje i pisanje povijesti 20. stoljeća" na Teamsu bi trebala biti: https://teams.microsoft.com/join/6xftpff99e1p

Na ovakav način imat ćemo nastavu od idućeg ponedjeljka, 7. prosinca, pa zaključno s ponedjeljkom 21. prosinca, sve u redovnim nastavnim terminima. Što se tiče izlaganja Vaših tema istraživanja, tj. seminara, imajte u vidu da ćemo tako prvu turu (kolege Baljak i Erceg te kolegica Košutić) odraditi putem Teamsa 21. prosinca ove godine, a druge dvije, kako stvari sada stoje, uživo (11. siječnja 2021. kolege Kovač i Marić te kolegica Majdančić, a 18. siječnja 2021. kolega Mataija te kolegica Matijević).

Ako netko ima kakvih rezervacija s izlaganjem na daljinu u prvom terminu, ili uživo u nekom od kasnijih termina, neka mi se javi što prije, pa ćemo ga onda prebaciti iz jedne od tih dviju grupa u drugu - što naravno povlači i izmjenu termina izlaganja. Imajte u vidu da Teams podržava opcije dijeljenja ekrana (share), pa ćete pripremljene powerpointove moći lagano podijeliti sa svim članovima grupe.

Ako imate bilo kakvih pitanja, stojim Vam na raspolaganju putem maila. Ili se možemo na individualni zahtjev dogovoriti za termin konzultacija putem Teamsa ili Skypea.

Ostanite zdravo!

 

Srdačan pozdrav,

Stipica Grgić

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS