Diplomatika s egdotikom i kronologijom
Šifra: 214650
ECTS: 3.0
Nositelji:
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Studenti će dobiti uvid u mogućnosti korištenja diplomatičkih dokumenata kao relevantnih povijesnih vrela. Pored toga, upoznat će se s najvažnijom literaturom i metodologijom znanstveno-stručne interpretacije koja proizlazi iz integralnoga i interdisciplinarnoga pristupa. Na kolegiju je predviđen praktičan rad na odabranom gradivu u seminarima kao i rad u arhivima, knjižnicama i sl.
Ishodi učenja:
Literatura:
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 4. 5. 2021. u 16:24
Mirjana Matijević-Sokol

Prof. dr. sc. Mirjana Matijević Sokol u srijedu 5. svibnja ne će održati nastavu iz kolegija Diplomatika s egdotikom i kronologijom radi službene spriječenosti. Studenti se mogu pokušati uključiti na nastavu u slučaju da sjednica, na kojoj će Profesorica prusustvovati, ranije završi.

Objavljeno: 23. 2. 2021. u 20:45
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

šaljem vam poveznicu za praćenje sutrašnje nastave: https://meet.jit.si/prof-Matijevic-Sokol-prosinac-2020

Srdačan pozdrav,

M. Matijević Sokol

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic