Objavljeno: 3. 4. 2024. u 11:30
Tomislav Rapić
10 godina ICT Supergirls: Pogled...

U četvrtak, 25. travnja 2024., s početkom u 13:00 sati, na Visokom učilištu Algebra, jubilarni 10. put održat će se konferencija pod nazivom ICT Supergirls u organizaciji hrvatske softverske kompanije Lemax. Inicijativa je dio globalnog pokreta kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i mladih žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima.

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj. Povezuje fakultete i IT tvrtke za zajedničko promicanje rodne ravnopravnosti, organizira inspirativne programe žena u profesionalnom razvoju te pruža smjernice i preporuke kroz karijerni put u ICT-ju. Sudionice će imati priliku za networking i dijeljenje iskustva - ne samo s govornicama nego i sudionicama s kojima dijele slične interese.

U svijetu gdje se tehnološki sektor sve više širi i mijenja važno je istaknuti važnost inkluzivnosti i osnaživanja svih pojedinaca, bez obzira na spol. ICT Supergirls konferencija nije samo skup predavanja i panela; to je platforma koja slavi hrabrost, upornost i uspjeh žena u tehnološkom svijetu.

Razgovorima, panel-diskusijama i predavanjima želimo potaknuti sve sudionike da razmišljaju o ulozi koju mogu imati u promicanju rodne ravnopravnosti i inkluzivnosti u ICT industriji. Bez obzira na to jeste li studentica koja tek ulazi u svijet tehnologije ili iskusna profesionalka, vaš je glas važan i vaš je doprinos neprocjenjiv.

Kao i prethodnih godina, sudionice će imati priliku poslušati zanimljiva predavanja uspješnih poslovnih žena. Događaj će otvoriti Nataša Kapov Kostovski koja će ispričati nešto više o ICT Supergirls pokretu - od njegovih početaka do danas. 

Sudjelovanje za posjetitelj(ic)e je u potpunosti besplatno, ali preuzimanje ulaznica sa službene stranice Entrio je obavezno zbog vođenja evidencije i pripreme poklon paketa. Ulaznice možete pronaći ovdje

Lemax ICT Supergirls inicijativa predstavlja važan korak prema stvaranju poticajne radne okoline u ICT sektoru. Svojim programima i događajima inicijativa potiče žene da preuzmu aktivnu ulogu u tehnološkim sferama i ostvare svoj puni potencijal. Nemojte propustiti priliku biti dio ovoga inspirativnog događaja. Prijavite se danas i budite dio pokreta koji mijenja svijet!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic