Objavljeno: 3. 4. 2024. u 09:03
Administrator

Prva tribina pod nazivom Most u hrvatsku znanost održat će se u Knjižnici Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 10. travnja 2024. u 11 sati. Gostujući znanstvenik bit će trostruki doktor znanosti (doktor informacijskih znanosti, doktor filmologije i književnosti, doktor komunikologije i akademski redatelj) te nositelj neslužbene titule „najobrazovanijeg Hrvata“ izv. prof. dr. sc. Nikša Sviličić.
Tribina Most u hrvatsku znanost inicijativa je Znanstvenoga zavoda Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu koja ima za cilj povezivanje studenata s hrvatskim znanstvenicima iz različitih znanstvenih područja kako bi se potaknula interakcija, razmjena ideja i poticanje zanimanje studenata za znanost i znanstvenu karijeru. 
Osim toga, tribine će služiti kao prostor za dijalog, razmjenu mišljenja i promicanje javne rasprave o važnim znanstvenim i društvenim pitanjima, dublje razumijevanje suštine znanstvenih dostignuća kroz interaktivnu razmjenu ideja, potičući kod studenata kritičko razmišljanje i otvarajući put novim spoznajama.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic