Objavljeno: 27. 3. 2024. u 11:44
Administrator

Članak Tina Frančevića, studenta 4. godine kroatologije i demografije i hrvatskog iseljeništva objavljen je u novom broju časopisa Hrvatske matice iseljenika „Matica“. Tin je intervjuirao Petru Peša, donedavnu urednicu Hrvatskog radija New York koji ove godine obilježava 55 godina djelovanja. S obzirom na tu važnu obljetnicu, intervju je objavljen u tiskanom i u digitalnom izdanju časopisa.
Mjesečnik „Matica“ posvećen temama hrvatske dijaspore izlazi od 1951. godine i ubraja se među najstarije hrvatske revije u domovini i svijetu. Odsjek za demografiju i hrvatsko iseljeništvo raduje se i daljnjoj suradnji s časopisom, osobito u pogledu poticanja studenata, budućih demografa i stručnjaka za hrvatsku dijasporu, na istraživanje i objavljivanje radova u ovoj važnoj publikaciji.
Članak možete pročitati ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic