Objavljeno: 8. 3. 2024. u 13:43
Administrator

Studentsko kulinarsko natjecanje Broocola projekt je koji organizira eSTUDENTov tim Popularizacija Znanosti u sklopu kojega studenti imaju priliku pokazati svoje kulinarske sposobnosti, kreativnost i strast prema kuhanju kao i znanje i interes za pripremu nutritivno kvalitetnog, a jednostavnog obroka.

Prijave za natjecanje otvorene su od 6. ožujka do 25. ožujka, a prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti putem forme.

Fokus natjecanja je na zdravlju i prehrani, a sve to uz šarenu i ukusnu notu. Ovogodišnja tema “Boje na oko” potiče mlade kuhare da istraže različite boje hrane i njihovu nutritivnu vrijednost. Sudionici biraju tri ili više namirnica uz pomoćne namirnice te s njima moraju osmisliti jelo koje sadržava barem tri šarene boje (crvena, žuta, narančasta, plava, zelena, ljubičasta, roza).

Natjecanje se sastoji od online dijela u kojemu sudionici snimaju kulinarski video koji prati glavni zadatak i temu te od dijela koji se održava uživo 13. travnja, u kojem se pet najbolje plasiranih kandidata natječe za pobjedu kuhajući u profesionalnoj kuhinji.

Natjecanje donosi razne nagrade u različitim kategorijama, 10 najboljih sudionika biti će nagrađeno, a najkreativniji i najbolje snimljeni video bit će posebno istaknuti te također nagrađeni.

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic