Objavljeno: 15. 2. 2024. u 10:42
Administrator

Povodom 435. godišnjice rođenja Ivana Gundulića 18. siječnja 2024. godine održao se simpozij "Život i djelo Ivana Gundulića" u suradnji Udruge Studia Croatica i Udruge DSK Cassius, a inicijativu za događajem je iskazala Ana Paula Novak.

Na simpoziju su bila dva gostujuća predavanja, dva izlaganja te čitanje ulomaka iz djela Osman i kratki biografski film o Ivanu Gunduliću. Prvo predavanje je održala profesorica dr. sc. Magdalena Getaldić na temu " Ivan Rendić: Spomenik Ivanu Gunduliću u Dubrovniku", nakon toga je uslijedilo predavanje profesorice izv. prof. dr. sc. Dubravke Zime na temu "Gundulićeva Dubravka i semantiziranje prostora". Prvo izlaganje održao je profesor mag. educ. philol. kroat. et educ. phil. Josip Periša na temu "Stvaralaštvo Ivana Gundulića između estetike i ideologije", dok je drugo izlaganje održala Ana Paula Novak na temu "Analiza Gundulićeve Himne slobode od samih početaka". Nakon kratke pauze je bilo čitanje ulomaka iz djela Osman, a za završetak simpozija pogledao se kratki biografski film "Otac hrvatske pisane riječi - Ivan Gundulić".

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju u obilježavanju obljetnice.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic